Tribuna/Баскетбол/Блоги/На уровне и под эгидой/Хорватія з зірками з НБА не вийшла до другого раунду відбору на ЧС-2023. Її «вбив» гейм-віннер Маркканена за мить до сирени

Хорватія з зірками з НБА не вийшла до другого раунду відбору на ЧС-2023. Її «вбив» гейм-віннер Маркканена за мить до сирени

Суперсенсація.

Автор — Андрей Белик
4 июля 2022, 01:30
Хорватія з зірками з НБА не вийшла до другого раунду відбору на ЧС-2023. Її «вбив» гейм-віннер Маркканена за мить до сирени

Суперсенсація.

Хорвати зібрали дуже потужний склад на заключне вікно першого раунду відбору на наступний чемпіонат світу.

У збірну приїхали Боян Богданович з «Юти», Івіца Зубац з «Кліпперс» та декілька гравців з Євроліги на чолі із Драганом Бендером, на якого «Фінікс» колись витратив аж четвертий пік драфту НБА (і дуже, дуже помилився – але мова зараз не про це).

Збирали зірок хорвати не просто тому, що могли – впродовж клубного сезону команда без головних баскетболістів країни грала настільки «чудово», що мала цілком реальні шанси стати останньою у групі та завершити кваліфікацію ще у першому раунді.

І, з рештою, завершили, попри вражаючий за іменами ростер.

Перший літній поєдинок хорвати програли взагалі без шансів: Лука Дончич та Горан Драгич, який повернувся до збірної Словенії після п’ятирічної перерви, на власному майданчику розтрощили сусідів-балканців з рахунком 97:69. Лідер «Далласа» ледь не оформив тріпл-дабл за півгодини, назбиравши 21 очко, 10 передач та 8 підбирань.

Тому питанням життя та смерті для Хорватії ставала перемога вдома над Фінляндією – непоганою за європейськими стандартами командою, яку підсилив її єдиний та неповторний гравець НБА Лаурі Маркканен.

Але не вийшло: фінни вирвали перемогу завдяки триочковому влучанню форварда «Клівленда» за чотири секунди до сирени. Ані Богданович з гри, ані Зубац з лінії штрафних кидків за вигаданий арбітрами фол не змогли перевести зустріч бодай в овертайм.

Ось як це було:

Програвши п’ять матчів з шести у своїй групі, Хорватія завершила відбір вже зараз, пропустивши не тільки словенців з фінами, а й збірну Швеції, якій балканці в лютому примудрилися програти вдома.

У наступному раунді до цієї трійки щасливчиків приєднаються команди Німеччини, Ізраїлю та Естонії, які, на відміну від хорватів, ще зберігають шанси потрапити на ЧС.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты