Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/"Наполі" взяв тренера, якого Роналду відправив у відставку

"Наполі" взяв тренера, якого Роналду відправив у відставку

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
19 июня, 08:56
"Наполі" взяв тренера, якого Роналду відправив у відставку

До завоювання скудетто неаполітанці йшли 33 роки. Звичайно, чемпіонство "Наполі" - велика заслуга головного тренера команди Лучано Спаллетті. Здавалося, ніщо не може затьмарити настрій клубу в літній період, навіть можливе звільнення лідерів команди. Але ми помилялися. Завойоване «скудетто» ніяк не вплинуло на відносини Спаллетті та президента клубу Ауреліо Де Лаурентіса.

Між президентом та тренером пробігла чорна кішка у вигляді електронної пошти. Лучано не сподобалося, що про продовження контракту з клубом Ауреліо повідомив тренера по емейлу.

Клуб робив спроби згладити гострі кути і продовжити угоду, запросивши Спаллетті в офіс. Йшлося навіть про підвищення зарплати фахівця. Але Спаллетті виявився міцним горішком і не пробачив образу. Пішов.

У шорт-листі неаполітанців почали з'являтися гучні прізвища кандидатів на пост коуча - Луїс Енріке, Джан П'єро Гасперіні, Рафа Бенітес.

Жоден із кандидатів не дійшов до фінішної прямої – підписання контракту з чемпіоном Серії А.

«Адзуррі», звісно, вміють дивувати. Але новина про нового головного тренера не просто здивувала, а приголомшила. Наставником неаполітанців стане... Руді Гарсія.

Лише у січні про французького фахівця кричала вся футбольна Європа, іноді навіть більше, ніж про Мессі, який став чемпіоном світу. І все тому, що Гарсія отримав у Саудівській Аравії великий головний біль, нового футболіста – Кріштіану Роналду.

Роналду ще не встиг поставити свій автограф на жирному контракті з «Аль-Наср», як більшість експертів вже передбачили швидке звільнення Гарсії. І це при тому, що Руді обожнював Роналду і, за словами друзів француза, «готовий виконувати будь-які примхи португальця».

Але капризи португальця виявилися набагато крутішими за хороше ставлення Гарсії до футболіста. Звинувативши тренера у слабкій роботі, розхитуванні команди та невмінні боротися за титули («Аль-Наср» до квітня мав усі шанси стати чемпіоном країни, але не склалося), Роналду домігся звільнення Гарсії.

Руді Гарсія недовго сидів без роботи. Вже за два місяці француз отримав пропозицію від «Наполі». Помилилися неаполітанці чи ні, покаже час.

Досвід роботи в Італії Гарсія має. І цілком вдалий. Тренер не завойовував «скудетто», але був за крок від володіння трофеєм із «Ромою» (2013/2016).

Непогано Гарсія показав себе і у Франції (2016 – 2021). Три роки у «Марселі» принесли тренеру друге місце у Лізі Європи. А з «Лілль» Руді дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів, залишивши за лаштунками «Ювентус» із Роналду та «Манчестер Сіті». У півфіналі "Лілль" програв "Баварії" (0:3).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты