Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Початок Колумбіани Шевченка. 18–річний ноунейм приніс Ромі перемогу над Дженоа

Початок Колумбіани Шевченка. 18–річний ноунейм приніс Ромі перемогу над Дженоа

Команда Моурінью перемогла за рахунком 2:0.

Автор — Olexiy Dzuba
22 ноября 2021, 00:42
Початок Колумбіани Шевченка. 18–річний ноунейм приніс Ромі перемогу над Дженоа

Команда Моурінью перемогла з рахунком 2:0.

Андрій Шевченко програв дебютний матч в якості клубного тренера. Саме цього йому бажав Жозе Моурінью перед матчем, додавши, щоб далі були перемоги. І вони обов'язково стануться, але зі слабкішими клубами. Чи з тими, у кого менш професійний тренерський штаб. Сьогоднішня гра показала, яку команду отримав Шева: повільну, з купою футбольних ветеранів і практично відсутньою атакою. Все це було відомо і до матчу, однак була примарна надія, що Андрій Миколайович зможе щось з цим зробити за 2 тижні.

Дива не буде. Коли твоя головна надія в атаці 38–річний Горан Пандєв, то це справді так. Хоча він сьогодні був не найгіршим на полі, і вдало підставлявся під фоли всі 62 хвилини, які зміг відіграти. За аналогіями, ця Дженоа нагадала мені теперішній Минай з УПЛ. Те саме плентання внизу турнірної таблиці, велика солянка футболістів і віковий Селезньов, як український Пандєв. Кобіна і Шевченка немає чого і порівнювати, але обидва – зірки. Перший – для регіону Закарпаття, другий – для всієї України. А тепер уявіть, щоб Минай обіграв Зорю. Таке, звичайно, можливо, але з дуже малою вірогідністю. В першому колі УПЛ, команди зіграли 1:1.

От і Шевченко сьогодні намагався втримати нічию, але нульову. І цей план непогано працював до 82–ї хвилини, поки на полі не з'явився Афена–Гьян. 18–річний ганець, про якого нічого не було відомо до цього матчу, став джокером в рукаві Моурінью, якому потрібно віддати належне за «чуйку» на юні таланти. Спочатку Фелікс замкнув пас Мхітаряна, пробивши зправого флангу, а вже на останніх секундах поклав гол–красень з метрів з 30–ти. Дубль молодого нападника. Навряд чи Шевченко, розбираючи матчі Роми, звертав увагу на Афена–Гьяна. Сер Жозе, натомість, пішов в ва–банк і не прогадав.

Український тренер також ризикував вже наприкінці і не хотів програвати перший матч. Він випустив 3–х нападників на останні 5 хвилин. Однак ніякої гостроти так і не вдалося створити. Фінальні 1:19 за ударами – ідеальне тому підтвердження. Перед Шевченком стоїть величезний фронт роботи: від збалансування складу до налагодження гри в кожній з ліній. Важко сказати, що сьогодні було найкращим в грі його команди. Якісь поодинокі проходи на правому фланзі, де в Роми зараз немає профільного захисника. Або ж простріл з лівого флангу, коли власний футболіст замість м'яча залетів до воріт. Яким би там не був той перший млинець, але не потрібно критикувати Шеву за цей матч, в ньому надто багато «але»: травмовані півскладу, непоставлена гра, відсутність потрібних трансферів. Зрештую, українець лише почав свою генуезьку подорож, як колись це зробив уродженець цього міста, Христофор Колумб. Тому, вдалого плавання.

Другие посты блога

Все посты