Tribuna/вид спорта не определен/Блоги/Український спорт I Олімпіада/«Україна обов’язково переможе!» Харків’янин зійшов на найвищу точку Пн. Америки й підняв прапор на честь наших воїнів

«Україна обов’язково переможе!» Харків’янин зійшов на найвищу точку Пн. Америки й підняв прапор на честь наших воїнів

Передав привіт нацгвардійцям з вершини.

«Україна обов’язково переможе!» Харків’янин зійшов на найвищу точку Пн. Америки й підняв прапор на честь наших воїнів

Передав привіт нацгвардійцям з вершини.

Український альпініст з Харкова, володар титулу «Сніговий барс», Євген Старосільський зійшов на найвищу точку Північної Америки – гору Деналі, піднявши на ній прапор України на честь бійців Національної гвардії.

Деналі (6190 м), що розташована на Алясці – найвища вершина Північної Америки, найпівнічніша й одна з найсуворіших гір, розташований біля Північного полярного кола. Звичайне сходження на неї займає приблизно три тижні.

«Від останнього табору на висоті 5300 м підйом на вершину зайняв 8,5 години, вгору з моменту прильоту на льодовик до вершини – 8 днів. А спуск взагалі виявився швидкісним: з висоти 5300 м до табору на 2200 м «утекли» за 21 годину, подолавши відстань у 13 миль з рюкзаком 35 кг за плечима, дорогою організовували страховку.

Мріям судилося збуватися! Сильні духом завжди перемагають! І Україна обов’язково переможе!», – передав привіт гвардійцям з вершини альпініст.

Родина Старосільських з перших днів війни активно долучилися до допомоги Національної гвардії України. Завдяки їхній допомозі підрозділи Східного теруправління Національної гвардії України, які захищають Харків, отримали майже 300 біноклів виробництва всесвітньо відомих компаній Nikon та Omegon.

Другие посты блога

Все посты