Tribuna/Киберспорт/Блоги/Кс го онлайн/Початок Бласта розкрив сили нових складів! Кінець ери Navi?

Початок Бласта розкрив сили нових складів! Кінець ери Navi?

BLAST Premier Spring — первый крупный турнир 2022 года! Многие команды провели ряд замен и за новыми составами стало в разы интереснее наблюдать. Как показали себя команды на групповой стадии? Обсудим сегодня этот вопрос.

Автор — Mamayka11
31 января 2022, 18:51
4
Початок Бласта розкрив сили нових складів! Кінець ери Navi?

Багато команд провели низку трансферів та замін у своїх складах і сьогодні ми обговоримо перші матчі нових ростерів на BLAST Premier Spring! 

BLAST Premier Spring – перший великий турнір 2022 року! Багато команд провели низку замін і за новими складами стало в рази цікавіше спостерігати. Як показали себе команди на груповій стадії? Обговоримо сьогодні це питання.

G2 Esports – 600 тисяч себе виправдовують? І як справи у Aleksib?

G2 виграли всі 3 bo1-матчі. Різні карти, різні сценарії – очікуваний та закономірний результат. Команда показала гідну гру та якісні рішення у складних раундах. Тепер G2 в одному bo3 від виходу до весняних фіналів BLAST.

Дебют m0NESY у новій команді вийшов гарний! Було багато запитань щодо молодого таланту, але Ілля впорався з тиском і зміг показати свою гру. На Nuke проти Complexity в атаці він зіграв 15-8, Inferno проти NIP відіграв зі 100% KAST, а Mirage проти NIP допоміг команді на овертаймах. M0NESY може видавати круті хайлайти, фліки тощо, але головне питання — чи зможе він показувати стабільний перфоманс? Всі 3 карти були зіграні гідно!

Алексіб в цілому показав себе непогано. Гравець провів мало часу у новій команді і багато тактичних фішок від нього не було. G2 грає за старими схемами, але в майбутньому, я впевнений, фін зробить нові заготівлі для колективу.

Complexity Gaming — провал?

Від нового ростера команди очікувань було щонайменше. У Complexity Gaming перейшов весь склад Extra Salt. До команди приєдналися колишній учасник Team Liquid Майкл «Grim» Вінс і Пейтін «Junior» Джонсон — раніше він виступав за Furia Esports і Bad News Bears. Минулий склад Complexity Gaming був розформований восени 2021 року. При цьому один з учасників ростера — Джастін jks Севейдж, як і раніше, пов'язаний з клубом контрактом і знаходиться в інактиві.

На груповій стадії Бласта команда зіграла всього 2 матчі. Перша гра була проти G2 на Nuke, а другий матч був із BIG на цій же карті і все було дуже погано. КТ сторона у команди зовсім не пішов, було видно, що склад дуже погано зіграний. Багато індивідуальних проблем простежувалось під час матчів. Думаю, Complexity покажуть себе, але потрібно серйозно попрацювати над тактичною частиною та індивідуальним скілом.

NIP без device і BIG з faveN

Команди з точковими змінами не такі цікаві, але їх не можна обминути. NIP не робили повноцінних трансферів, але замість Девайса зіграв phzy.

  • NIP - безумовно цікава команда, але має великі проблеми зі своїм головним хедлайнером. Снайпер dev1ce пропускає цей турнір через проблеми зі здоров'ям і не зрозуміло його майбутнє в команді. На Бласті його знов замінив phzy (лідер NiP Academy). Молодий гравець, який дуже непогано показував на турнірах академій. На Бласті Nip двічі поступилися G2 і друга поразка була у фіналі. З G2 Phzy провів досить середні матчі, було видно, що йому чогось не вистачає. Зараз складно судити склад NIP, зовсім не факт, що з девайсом вдалося зробити більше в матчі з G2.
  • Підписавши faveNa від BIG були великі очікування, але вони не справдилися. Цілком німецький склад виступив дуже погано. У грі команди спостерігаються великі проблеми у грі за кт бік. В іграх проти NIP у німців не вистачало вогневої сили, а що тоді можна говорити про майбутні матчі з сильнішими колективами? Ця команда, ймовірно, не буде найближчим часом.

MIBR знищили Navi та везіння закінчилося

MIBR грали Бласт повністю новим складом. Команда вела сміливу гру, і це була надзвичайно успішна стратегія для них. Natus Vincere боролися з агресивним підходом бразильців, особливо s1mple, який намагався знайти фраг. Завдяки командним зусиллям MIBR перевершила всі очікування у цій грі. У складі Наві тільки Денис «electroNic» Шаріпов мав у матчі рейтинг вище 1,00, наголосивши, наскільки це була складна гра для команди. Другий матч бразильців був проти OG. На жаль, гра з оновленою командою OG Esports показала справжній рівень MIBR, а матч з Navi можна списати на дуже слабку гру українського колективу.

OG склали іспит на відмінно!

OG - чудові! Від цього складу було мінімум очікувань, але вони показали шикарну гру та спокійно посіли перше місце у групі.

У вирішальному матчі колектив Неманьї nexa Ісаковича переміг Astralis з рахунком 16:8. Європейський склад, який грає свій дебютний турнір після обміну Алексі «Алексіб⁠» Віролайнена та nexa між G2 та OG, тепер перебуває в одній перемозі в серії, щоб закріпитися у весняному фіналі.

Новий трансфер nexa зіграв ключову роль у перших двох перемогах на карті Ancient, а на Inferno феєрил valde. В даний час цей дует має найвищий рейтинг на турнірі - 1,52 та 1,39 відповідно. Шикарний старт для OG!

Evil Geniuses (EG) провалили іспит...

Про нову команду Evil Geniuses особливо нічого написати, оскільки новий проект дуже слабко зіграв. Американці дебютували на BLAST після підписання контрактів з Джейком "Stewie2K" Йіпом, Тімоті "autimatic" Та та Вільямом "RUSH" Вежба. Колектив не зробив жодного кроку вперед для повернення у великий кс. Рівень американської сцени є досить слабким.

Перевірка американців продовжуєтся — Team Liquid

Team Liquid посіла третє місце у групі C на BLAST Premier Spring Groups 2022 з CS:GO. Новий склад команди виглядає досить цікаво і багато хто чекав від них сильної гри. Загалом американці провели слабкий груповий етап. FaZe успішно зіпсували дебют нового складу Liquid на BLAST Premier Spring Groups 2022 року.

У матчі 19-15 на Inferno у другій половині північноамериканський колектив повернувся, а вплив нових підписань Річарда "shox" Папійона та Джоша "oSee" Ома виявився вирішальним для збереження конкурентоспроможності гри. Однак цього було недостатньо, і Liquid не вдалося виграти матч.

Новий гравець Ліквід — oSee мав середній перфоманс. Два інших трансфери - shox, і капітан nitr0, що повернувся, на даний момент, відстають від інших по ігровому скілу.

Team Vitality або Team Astrality

Багатьох здивували трансфери команди Vitality. Французи купили лідерів команди Astralis - Dupreeh і Magisk і після цього їх жартома почали називати Team Astrality.

Vitality успішно пройшли своє перше випробування з новим складом, переконливо розгромивши свіжий склад Evil Geniuses з рахунком 16-3 на Inferno у першій грі BLAST Premier Spring Group C. Це була багато в чому командна робота, оскільки всі з франко-датської комбінації показали солідні результати . У грі з FaZe команди з Франції мали певні проблеми, але обидві ігри пройшли гідно. Поразку у фіналі можна списати на неймовірну гру Ropz та втому франко-датської команди. Новачки показали свої сильні сторони. Team Vitality набирає обертів!

FaZe Clan — сила в деталях!

Робін «ropz» Кул зіграв головну роль у першому виступі FaZe на турнірі, коли вони обіграли Vitality та очолили групу. Новачок - чудовий!

FaZe вийшли переможцями з групи C BLAST Premier Spring Groups, забезпечивши собі перше місце після того, як двічі з невеликою перевагою обіграли Liquid, перш ніж помститися Vitality у фіналі. Ropz був вирішальним фактором для FaZe Clan під час свого дебюту за команду! Особливо вразив у фінальному матчі проти Vitality, де він показав рейтинг 1,85 і вплинув на всю карту. Ропз — дуже важлива деталь, якої не вистачало для виходу команди на новий рівень!

Далі буде...

Ігри на цьому турнірі відновляться у четвер.

  • Complexity будуть битися з MIBR.
  • Natus Vincere спробують одужати від катастрофічного фінішу на останньому місці в групі B, гра буде проти Liquid.
  • BIG змагатимуться з Evil Geniuses, і переможці кожного матчу перейдуть у другий раунд турніру, щоб поборотися з тими, хто зайняв друге місце в кожній групі.