Tribuna/Футбол/Блоги/Що по ставкам?/Прогноз на матч Зоря – Десна методом математичного аналізу спортивної події

Прогноз на матч Зоря – Десна методом математичного аналізу спортивної події

Як спрогнозувати результат майбутнього матчу за допомогою науки? Спробуємо застосувати метод математичного аналізу і теорію ймовірності для визначення імовірного результату матчу команд УПЛ.

Автор — Майкл68
30 сентября 2021, 19:29
8
Прогноз на матч Зоря – Десна методом математичного аналізу спортивної події

Прогнозування – невдячна справа) Проте інколи хочеться вірити, що твоя обізнаність у футболі на непоганому рівні. Інколи вдається сходу передбачити рахунок, а іноді – очевидні на результати матчі приносять сюрпризи. І як тут не згадати заїзжений вислів: «Футбол – непередбачуваний, і саме за це ми його любимо!» Не вгадав, тай годі.

Ставки на спорт – зовсім інша справа. Беттінг пов'язаний з ризиком і фінансовими затратами. Обізнаність у спорті і власні кошти - це ще не всі інвестиції в ймовірно успішне парі. Робити ставки – це кропітка праця, яка потребує великих інтелектуальних і часових вкладень. Успішні гравці, яких ще кличуть каперами, приділяють неймовірно багато часу на прематчевий аналіз подій. Щоб зробити максимально прибуткові ставки на спорт аналіз включає дослідження усієї доступної інформації. Сайти зі статистикою, офіційні ресурси клубів, тематичні канали і т.д. Хто кому скільки забивав, орієнтовні склади, дискваліфіковані, травмовані, атмосфера в команді (чи погасили заборгованість по З.П.))) та інше.

Звісно, всього цього можна не робити, і зарядити сотню-другу навмання. Проте, чи можна все таки зробити максимально вдалий прогноз, приділивши аналізу події деякий час? Всі ж чули про стратегії, системі і схеми, які точно діють. Ну, якщо не зараз, то на дистанції. Щось таке. Сайти навипередки пишуть як правильно розподілити ігровий банк, бо якщо не так, то буде «торба» і «грошики – тю-тю».

А що, якщо застосувати математику? – метод математичного аналізу. Використати науку в прогнозуванні результату випадкової події. Всі ж в курсі, що є така теорія ймовірності. В основі теорії полягає твердження, що всі випадковості – зовсім не випадкові. Кожному результату можна знайти точне математичне пояснення. Опрацювавши статистичні дані, з визначеною долею точності можна передбачити майбутній результат спортивної події.

Візьмемо матч 10-ого туру УПЛ між Зорею і Десною. Дві команди, які від початку сезону лихоманить. Луганська команда, яку скандинави вибили з ліги Європи, і продовжують пресувати у лізі конференцій. І чернігівський колектив з розривами у результатах від 2-1 з Дніпром до 0:4 з Вересом. Букмекери дають на перемогу Зорі 2,00, на Десну – 3,65, нічия – 3,55; тотал більше 2,5 – 1,87, менше – 1,95. Букмекерські аналітики дають ставку рівних шансів на ТБ і ТМ. Яка ж ймовірність цих результатів?

ТБ 2,5: 1 / 1,87 х 100 = 53,48% - ймовірність 0,5348

ТМ 2,5: 1/ 1,95 х 100 = 51,28% - ймовірність 0,5128

Взявши за суму ставки 100 грн, можемо отримати 187 грн від ТБ або 195 грн від ТМ. Бачимо, що математичне очікування від обох ставок на різні коефіцієнти майже однакове.

0,5348 х 187 – 0,5128 х 100 = 48,73 грн - маточікування від ставки ТБ 2,5

0,5128 х 195 – 0,5348 х 100 = 46,52 грн - маточікування від ставки ТМ 2,5

Спробуємо методом математичного аналізу визначити ймовірну кількість забитих голів у майбутньому матчі. Може й вдасться спрогнозувати точний рахунок… Звернувшись до статистики забитих Зорею м’ячів у домашніх матчах протягом сезону, вираховуємо потенційну кількість голів, яку заб’ють господарі поля. Отриману суму ділимо на кількість матчів, зіграних на домашній арені. Потім рахуємо кількість пропущених голів Десною у виїзних матчах, і додаємо обидва результати. Суму ділимо на два – таким чином ми отримуємо прогнозовану кількість забитих м’ячів луганською командою.

Зоря в останніх 7 домашніх матчах забила 11 голів, Десна у виїзних пропустила 15.

(11 / 7 + 15 / 7) / 2 = 1,86 - ймовірна кількість голів, яку заб’є Зоря (майже 2 м’ячі)

Такі ж підрахунки виконуємо для Десни, і визначаємо потенційну кількість голів, яку чернігівська команда заб’є на виїзді.

На виїзді Десна в 7 матчах забила 7 голів, Зоря вдома пропустила 8 м’ячів.

(7 / 7 + 8 / 7 ) / 2 = 1,07 - ймовірна кількість голів, яку заб’є Десна.

По теорії ймовірності рахунок в зустрічі буде 2:1 на користь Зорі. В матчі буде забито 2,93 м’ячів, а ставка 100 грн на ТБ 2,5 у матчі з коефіцієнтом 1,87 принесе 87 грн чистого прибутку.

Публікую в статтю заздалегідь. Сподіваюся не доведеться видаляти)))

Лучшее в блогах
Больше интересных постов