Tribuna/Покер/Блоги/Pokerbet/А ви знали, що в покері проводять свій варіант церемонії «Оскар»?
Спецпроєкт

А ви знали, що в покері проводять свій варіант церемонії «Оскар»?

Все як в Голлівуді: зірки, номінації, статуетки та червоний килим

Блог — Pokerbet
31 января, 09:30
3
А ви знали, що в покері проводять свій варіант церемонії «Оскар»?

Як не дивно, але покер та Голлівуд мають дуже багато точок перетину. Так, тема покера, є однією із важливих тем Голлівудських фільмів: «Гра Моллі» з Джессікою Честейн, «Шулери» з Метом Деймоном, «Казино Рояль» з Деніелом Крейгом, «Маверік» з Мелом Гібсоном та багато інших.

При цьому самі зірки світу кіно полюбляють зіграти в карти, а деякі проводять чи мало вільного часу за покерними столами. Серед таких зірок: Бен Аффлек, який разом з Дженніфер Лопес влаштовує благодійні покерні турніри, Тобі Магвайр, який грає в покер вже 20 років, а навчив його грі сам Даніель Негреану, Леонардо Ді Капріо, який був одним із головних клієнтів покер-руму Моллі Блум.

Не дивно, що на такому тлі в покері з'явилась власна церемонія відзначення найкращих в індустрії, яка за своїм форматом та стилем дуже нагадує церемонію «Оскар». Її назва - Global Poker Awards. Тут все як на схилах Голлівуду: пафосна церемоннія, зірки у смокінгах та костюмах, оголошення номінацій, вручення статуеток та промови переможців.

Щоправда з'явилась ця церемонія не так давно, лише у 2020 році. Тож цього року пройде п'ята церемоні Global Poker Awards, а блог Pokerbet виріш розповісти вам про всі цікаві номінації.

Кращій покерист та покерістка року

Найбільша відмінність покерного Оскару від голлівудського полягає в тому, що імена переможців у головних категоріях стають відомі, ще до початку церемонії. Адже на відмінну від Голлівуду в покері визначення найкращих гравців проходить прозоро та по зрозумілій схемі: переможцем стає, то хто посідає перше місце в річному лідерборді Global Poker Index.

У 2023 році найбільше турнірних балів у цьому рейтингу набрав американець китайського походження Бін Венг.

За минулий рік Венг здобув 6 перемог, оформив 20 попадань у топ-10 та загальні 55 проходів до прозової зони. Серед його перемог 3 титули прийшлись на турніри серії WPT, до яких він додав ще й перстень WSOP Circuit. А його найбільшим успіхом стала перемога у турнірі WPT EveryOne for One Drop $10 500 NLH, за яку він отримав $2 227 054. 

Конкурентами Венга у боротьбі за цей титул були Айк Хекстон, Начо Барберо та Рен Лін, але конкурентами вони були лише номінально. Венг домінував у 2023 році, закінчивши його з більше ніж 5 000 рейтингових очок та випередивши найближчого суперника на 621 бал. 

Найкращою ж покеристкою року стала американка Крістен Фоксен.

Крістен вже вчетверте в свої кар’єрі становиться найкращою жінкою в покері, що є найкращім досягненням в історії. У 2023 році на рахунку Фоксен не має рейтингових перемог, але вона 7 разів фінішувала в топ-10 і 21 раз потрапляла до призів. Її найкращій результат року - 33 місце на WPT World Championship.

Також варто відзначити четвертий підсумковий результат року уродженки Харкова - Вікторії Лівшиц. Щоправда вже довгий час Вікторія проживає у США, та грає під американським прапором.

Прорив року

Далі вже йдуть номінації, переможець в яких буде визначений безпосередньо на церемонії нагородження. Кандидатами на звання найбільшого відкриття року стали: Янс Арендс​, який виграв браслет на WSOP та домінував в онлайн-покері; Уілльям Копп, який також засвітився на WSOP; Самюель Лаcковіч, який провів яскравий сезон у WPT та бізнесмен із Індії Сантош Суварна, який виграв найдорожчий турнір WSOP Europe 2023.

Найкращий турнір​

Тут є певна сенсація, адже поряд із мейном WSOP та двома головними турнірами WPT раптово опинився Main Event Irish Poker Open (дуже локальний турнір на відмінну від своїх конкурентів).​ Може саме він і стане переможцем адже недарма його взагалі включили до номінації.

Найскладніший опонент

У цій категорії, де виявляють найскладнішого оппонента за покерним столом, змагаються Айк Хекстон, Джейсон Кун, Алекс Фоксен та Стівен Чідвік (останній потрапляє до цієї категорії щороку, а перемагав уже двічі).

Найкращий стрімер​

Онлайн-стріми є невід'ємною частиною покерної індустрії, а тому не дивно, що цій сфері присвятили окрему номінацію та нагороду. Номінанти цього року: Кевін Мартін, Бен Спрег, Лекс Фельдхус та Берт Стівенс, який доречі у прямому ефірі став чемпіоном Main Event WSOP Online 2023.

Особистість року у Твіттері

Ще однією соціальною номінацією є визначення найкращої персони пов'язаної з покером у Твіттері. У цій номінації представлена найбільша кількість жінок: Джеймі Керсеттер, Кейтлін Коміскі та Марлі Спрегг. Компанію їм складе Уілл Джаффе. Цікаво, що у Кейтлін та Марлі цього року аж по три номінації.

Найкращий виступ за фінальним столом

На звання найкращого гравця за фінальним столом цього року претендують:

  • Падрейг О'Ніл, який переміг у EPT Prague Main Event не дивлячись на те, що мав на початку найкоротший стек у 12 bb.
  • Ерік Сайдел, який здобув свій десятий браслет WSOP на Багамах та увійшов у елітний клуб володарів 10+ браслетів WSOP.
  • Даніель Сепіоль, який переміг у фіналі WPT World Championship та заробив $5 282 954 призових.
  • Даніель Вайман, який виграв неофіційни титул чемпіона світу з покеру у фіналі WSOP Main Event.

Найкращий коментатор

В цій номінації все стабільно і представлені ті, хто претендують на цю нагороду майже кожного року: Джефф Платт (якого гравці WSOP Main Event вважають вісником смерті, адже всі у кого він бере інтерв'ю одразу після цього вибувають з турніру), Генрі Кілбейн, Нік Шульман та Алі Неджад.

Найкраще фото року

Назва номінації каже все мама за себе. За кожним з цих фото стоїть справжня історія:

  • «Inconsolable» - на цій фотографії Метью Берглунд впіймав мить, яка ілюструє, що покер може бути жорстоким. На ній онлайн-регуляр із Ізраїлю "IdanThe One", вперше грав в Main Event і вилетів уже на другому рівні. При цьому він двічі поспіль мав на руках пару король-король, але двічі програв префлоп виставлення португальцю Рубену Коррейї, у якого обидва рази на руках опинилися тузи.
  • «Weinman Wins» - повна протележність першої фотографії. На ній відображена мить повного тріумфу - Деніел Вайнман став переможцем WSOP Main Event.
  • «Schulman cool» - Нік Шульман стильно святкує виграш свого 4-го браслету WSOP.
  • «On the Bubble» - на цій фотографії той самий ажиотаж та хаос, який відбувався на стадії бабла на WSOP Main Event 2023.

Це далеко не весь перечень номінацій, адже загалом на церемонії своїх власників знайдуть понад 20 статуеток. Сама ж церемонія має відбутися наприкінці лютого місяця та пройде в столиці покеру - Лас-Вегасі.

Ну а для того, щоб долучитися до світу покеру, яки, як ми бачимо, має і гламурний бік, необов'язково летіти до міста Грехів. Це можна зробити прямо у себе у себе вдома. Реєструйтесь на платформі Pokerbet, вибирайте турніри за смаком і вигрівайте свої перші призові.

Другие посты блога

Все посты