Tribuna/Киберспорт/Блоги/Психологія спорту/? - Найкраще, що могло бути в фіналі #SingaporeMajor?

? - Найкраще, що могло бути в фіналі #SingaporeMajor?

Вчора «остання надія Європи» Team Secret програли найсильнішій китайській команді Invictus Gaming. Якщо під час першої карти IG в салат переграли свого суперника, то під час другої карти через проблема з серверами гра перетворилась у пекло для обох команд...

4 апреля 2021, 17:07
? - Найкраще, що могло бути в фіналі #SingaporeMajor?

Фінал SingaporeMajor окрім крутих ігор, емоцій та інтриги подарував нам і легендарний мем, який вже розриває кіберспортивну спільноту, твіттер лютує та бурлить )

Але все по порядку.

Вчора "остання надія Європи" Team Secret програли найсильнішій китайській команді Invictus Gaming. Якщо під час першої карти IG в салат переграли свого суперника, то під час другої карти через проблема з серверами гра перетворилась у пекло для обох команд і Сікрет, маючи перевагу не впорались з "лагами" та програли 2-0.

Наші перуанські друзі з Thunder Predator, які завоювали сотні тисяч фанатських сердець не змогли впоратись з одним з фаворитів турніру, китайським колективом РSG LGD.

У фінальний день нас чекало 2 матчі. Дербі китайських команд між собою, за право зіграти у фіналі проти команди з США, яка не зазнала жодної поразки на мажорі - Evil Geniuses.

Гра двох добре знайомих між собою колективів з однієї країни та ліги подарувала нам серйозне рівне протистояння, де сильнішими виявили IG.

І фінал нас чекав по справжньому вогняний, битва абревіатур EG(Evil Geniuses) проти IG(Invictus Gaming). З одного боку команда, яка представляє США та регіон північної америки з самого початку підігрівали соціальні мережі - жодна американська команда не вигравала мажор до цього, головна зірка команди(Артур Arteezy Бабаєв) ніколи не виграв мажор, сама організація ніколи не вигравала мажор. І все йшло до того, що сьогодні це повинно змінитись...

Їхні суперники, доволі міцний колектив, переможці найсильнішого регіону, які налаштовані на перемогу і які програвали в рамках мажору своєму сьогоднішньому візаві. Сьогодні їх чекав реванш.

Матч триває за системою "Best of five", чемпіоном стане той, хто виграє 3 карти.

На перших двох картах, китайці перехитрили самі себе, вибравши неробочі стратегії, які не могли спрацювати і ігри були вже визначені фактично до початку. Американці впевнено виграли два рази поспіль, їм залишилась лише одна карта і вони впишуть себе в кіберспортивну історію(2-0).

Але на третій карті IG відійшли від спроб здивувати суперника та вирішили зіграти більш стабільно та надійно, на майстерності переграли суперника і під час гри вирішили потролити суперника знаком питання в чат та фактично влаштували психологічну війну. Нас чекає як мінімум ще одна весела карта, де EG потрібно виграти і стати чемпіоном, а IG потрібно виграти, щоб дати собі ще один шанс.(2-1)

Четверта карта, тренер "Геніїв" помилився на стадії створення стратегії гри і фактично поставив свою команду в скрутне становище, китайці навпроти скористались помилкою, продемонстрували шикарне вміння реалізувати стратегічну перевагу побігли зрівнювати, попутно продовжили тролити суперника, виводячи їх з себе. План спрацював - 2-2.

Фінальна карта, в нас повноцінний фінал, в якому 5 карт. Команди вартують одна одну і вже на етапі стратегій обидва колективи здивували всіх. А як тільки почалась гра психологічні атаки були вже взаємні, американці вирішили теж відповідати своїм зухвалим суперникам. Грали палала у всіх сенсах, помилялись обидві команди, але стартова перевага була на користь EG, китайцям довелось трохи терпіти, щоб отримати шанс огризнутись і вони дочекались. Цілий ряд вдалих дій та скориставшись помилками суперника IG почали забирати гру під свій контроль, але не надовго... Різка атака від "геніїв" перевертає гру на свою користь і їм залишається лише технічно довести її до перемоги. Проте затіяна китайцями психологічна атака дає свій результат - їхні опоненти допускають ряд ключових прорахунків та помилок за які зубами вгризлись чемпіони Китаю. Після цього планомірне нарощування сили та вихід на пікову форму дозволило їм закінчити цю карту на свою користь. 2-3 GG WP.

Invictus gaming чемпіони першого за півтора роки оффлайн турніру по Дота 2. Після цього нас чекають другий сезон регіональних ліг, які завершаться черговим мажором на початку літа, та головна подія в кіберспорті - The International 10 в Стокгольмі.

В цілому це тиждень оживи дисципліну, яка півтора роки засіли в онлайні та втратила свій шарм. Ігри на сцені, протистояння регіонів, Китай проти Європи, любителям кіберспорту цього не вистарчало. І перший післяковідний мажор дав ковток повітря, повернув мотивацію цілому ряду гравців та команд.

А на цьому наш #SingaporeMajor марафон добігає логічного завершення. Далі ми переходимо в звичний режим, тим паче повертається ліга чемпіонів та почався сезон Формула-1.

І повертаємось до основної теми блогу, про психологію в спорті. Хоча, сьогодні, під час фіналу її теж не бракувало.

#️PsyCybSportMAIN