Tribuna/Футбол/Блоги/У «Боруссію» повернувся Свен Міслінтат. Він збирав чемпіонську команду Клоппа і брав участь у нинішньому розвалі «Аякса»

У «Боруссію» повернувся Свен Міслінтат. Він збирав чемпіонську команду Клоппа і брав участь у нинішньому розвалі «Аякса»

Автор — Footballенко
1 мая, 13:50
У «Боруссію» повернувся Свен Міслінтат. Він збирав чемпіонську команду Клоппа і брав участь у нинішньому розвалі «Аякса»

Сьогодні цей функціонер офіційно вступає на посаду технічного директора «джмелів». Свен повернувся в Дортмунд після шести з половиною років поневірянь іншими клубами, де він працював з перемінним успіхом. Але всюди німця будуть згадувати ще довго!

Міслінтат починав кар'єру управлінця з низів структури «Боруссії». Спочатку вісім років працював аналітиком, потім три роки — скаутом, а з 2009-го до 2017 року скаутський відділ взагалі очолював. І це був найуспішніший період його роботи! Досягнень безліч — задав тренд у Бундеслізі на запрошення японців (почав із Сіндзі Кагави), підписав купу топів за копійки (Роберта Левандовскі, Ілкая Гюндогана, Лукаша Піщека, Невена Суботіча, Матса Хуммельса та інших). Ну і приніс «джмелям» на продажах вже вирощених зірок сотні мільйонів євро.

Але 2017 року Свен посварився з Томасом Тухелем і був вимушений покинути Дортмунд. Міслінтат швидко влаштувався директором скаутського відділу в «Арсеналі», але за підписаннями там був, швидше, провал. Серед головних прикладів: Генріх Мхітарян, Лукас Торрейра, Сократіс або Матео Гендузі. Лише П'єра-Емеріка Обамеянга та Александра Ляказетта можна внести в список успіхів, та і то з натяжкою.

Але потім німець повернувся до Німеччини — зайшов спортивним директором у «Штутгарт». І хоч пішов він звідти ще півтора роки тому, результати його роботи добре видно в турнірній таблиці навіть зараз. Свен заклав фундамент команди, що йде в зоні ЛЧ. Міслінтат привів цікавих хлопців із Ліги 1 і Другої Бундесліги (Серу Гірассі, Кріса Фюріха, Вальдемара Антона). Проте у 2022 році залишив «швабів» і влаштувався технічним директором в «Аяксі». Той період став провалом ще гіршим, ніж в «Арсеналі» — німець пробув у клубі лише чотири місяці.

Провально там було все. По-перше, Свен привів у клуб недосвідченого тренера Моріца Стейна, який взагалі не вивіз рівень амстердамців. По-друге, влаштував гіперрозпродаж — за одне трансферне вікно команду покинуло аж 18 гравців. А замінив їх Міслінтат молодими невідомими гравцями, через що «Аякс» в цьому сезоні й покотився вниз по таблиці. Ну і по-третє, покупка хорвата Борни Соси пройшла за допомогою агентства, в якому німець володів частиною акцій. Тобто, він отримав фінансову вигоду з цього трансферу. Ось за ці всі провали Свена і попросили з Амстердаму.

І ось тепер він повернувся в «Боруссію». Це точно буде взаємовигідна співпраця. Оскільки Міслінтат, можливо, відновить репутацію в рідному клубі, а «джмелі» — перестануть помилятися в купівлі молодих талантів. А то кейси Лео Балерді, Ніко Шульца чи Абду Діалло серйозно викачали грошей зі скарбниці.

Якщо вам сподобався цей текст, заходьте та підписуйтеся на мій телеграм-канал. Там виходять такі ж круті історії, що не потрапляють на перші шпальти. Підписуйтеся!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты