Tribuna/Киберспорт/Блоги/І ТАК ЗІЙДЕ. КОРОТКО ПРО КС2

І ТАК ЗІЙДЕ. КОРОТКО ПРО КС2

Автор — FAQCS
3 октября, 19:42
І ТАК ЗІЙДЕ. КОРОТКО ПРО КС2

У березні 2023 розробники CS порадували своїх фанатів новиною про вихід нової гри CS2. Хтось поставився до цього скептично, але все ж більшість були раді. Через кілька місяців закритого бета-тесту, під час якого Valve вдалося пофіксити багато багів і недоробок, 27 вересня 2023 року CS2 побачив світ.

Ця дата точно стане пам'ятною не тільки для фанатів серії ігор CS, а й для всієї ігрової індустрії. Сьогодні ми поговоримо про настрій серед гравців, розглянемо плюси і мінуси новинки, а також розберемося, навіщо ж Габен видалив CS:GO.

Плюси і мінуси CS2 на думку ком'юніті

Об'єктивно, вихід CS2 - це легендарна подія, як з погляду хайпу, так і безлічі проблем, з якими зіткнулися гравці. Незважаючи на це плюси є, нехай навіть, на думку ком'юніті, їх небагато. З огляду на старання гравців знайти позитивні сторони, Valve не вдалося сповна виправдати очікування фанатів.

Плюси CS2 на думку гравців:

- Покращена графіка, звуковий супровід і зовнішній вигляд скінів - це перевага движка Source 2, але Valve також постаралися над анімаціями агентів, освітленням і дрібними деталями на картах.

- Перероблені карти мають гідний вигляд, варто зазначити, що розробники знатно попрацювали. Інферно переробили і зробили яскравішим, Оверпас взагалі пушка, про що говорити, навіть підлогу на Міражі вимили!

- Новий Premier-режим, а також інноваційна система реєстрації рухів і влучень саб-тік - непогана альтернатива звичайному матчмейкінгу, а також FaceIt. Звичайно, більшості гравців хотілося б більше ясності щодо тик-рейту, ми теж, до речі, чекаємо.

- Подарунки щотижня в CS2. Раз на тиждень ви зможете вибирати 2 з 4 предметів на вибір, які ви отримаєте за новий рівень. Приємний бонус для тих, хто зрідка заходить постріляти.

- Досить багато різних фішок, як, наприклад, фраза "Шукаємо безпосередньо яму" при завантаженні на карту Міраж. Розробники не полінувалися і вставили в локалізацію легендарну фразу Zeus.

Мінуси на думку користувачів:

- Не у всіх достатньо потужні ПК для того, щоб витягнути CS2.

За вимогами:

ОС: Windows(r) 10.

Процесор: 4-потоковий процесор Intel(r) Core(tm) i5 750 або краще

Оперативна пам'ять: 8 ГБ ОЗП

Відеокарта: з 1 ГБ пам'яті або більше

DirectX: версії 11.

Місце на диску: 85 ГБ

Але як показала практика, оптимізація на більш старенькі ПК залишає бажати кращого, що і викликало першу хвилю негативу в бік розробників.

- Деякі користувачі просто не могли запустити гру через помилки, які фіксувалися прямо після виходу гри. Багів у грі також вистачає, але їх намагаються виправляти в частих і невеликих оновленнях.

- Новий Prime-режим крім очевидних плюсів має і свої мінуси, одним з головних відзначають VAC Live, який не справляється з напливом читерів в іграх. Ясна річ, що когось він блокує, але багато хто так і продовжує абузити рейтинг за допомогою сторонніх програм.

- Гра все ще досить сира, по суті ми отримали нову, але урізану поки що версію.

- З перлів організації, під час виходу CS2, Valve зовсім забули про кіберспорт і релізом зупинили матч Complexity - Monte, де якраз вирішувалася доля зустрічі. Багато хто думав, що остання карта буде гратися вже в CS2, але все ж продовжили в CS:GO. Таке ставлення до кіберспортивної сцени - мінус чи усвідомлене рішення від Габена? Цікаво...

Висновки

Отже, як пройшов реліз CS2? Скажімо чесно, хайпово, круто і легендарно, але водночас без урахування інтересів ком'юніті. Можливо, Valve можуть собі це дозволити через відсутність сильних конкурентів, але давайте будемо чесними, до цього варто було бути готовим.

По-перше, така ж історія відбувалася свого часу з Dota 2, до речі, теж гра від Valve: вихід бети патча 7.00 під назвою Reborn і повний перехід на оновлену версію гри. CS:GO рано чи пізно чекала б та сама доля, тому дивуватися не варто.

По-друге, утримувати сервери CS:GO і CS2 - це недешеве задоволення, робимо висновок - повноцінне існування двох ігор одночасно практично неможливе. Хоча незважаючи на це, EPL S18 продовжиться в CS:GO, також досі доступні деякі користувацькі сервери, але навряд чи це перекриє все обурення фанатів.

Чого чекати далі від CS2?

Варто розуміти, що нове завжди важко прийняти. Тепер потрібно заново вчитися грати, зубрити гранати, купувати нове залізо тощо. Є припущення, якби гру оптимізували та трохи задумалися про тих, хто й так сидів на 60 фпс у CS:GO, то реакція юзерів могла б бути зовсім іншою. Тож запасаємося терпінням і спостерігаємо, як Valve зроблять із CS2 ще одну легендарну гру.

Чи все-таки ні? Які плюси і мінуси ви змогли виділити для себе? Діліться з нами в коментарях!

Другие посты пользователя

Як заробити на CS2?
8 декабря, 00:52
5
Чого бракує в CS2?
8 ноября, 16:44
1
Все посты