Tribuna/Киберспорт/Блоги/IEM Sydney 2023 - перший турнір у CS2

IEM Sydney 2023 - перший турнір у CS2

Автор — FAQCS
27 октября, 15:52
5
IEM Sydney 2023 - перший турнір у CS2

IEM Sydney 2023: початок кіберспорту в CS2

IEM Sydney став першим турніром, на якому командам довелося повністю перейти в CS2 і всі їхні вміння в CS:GO вже не мали значення, адже на них чекає зовсім інша гра.

Варто зазначити, що CS2 вийшла у відкритий доступ 27 вересня, а турнір у Сіднеї був запланований на 16 жовтня, з чого легко зрозуміти, що на повноцінну підготовку часу було не так багато.

Сьогодні поговоримо про відкриття і розчарування турніру, а також обговоримо переможця - все це і багато іншого вже зараз!

IEM Sydney: груповий етап

У груповому етапі на IEM Sydney взяли участь 16 команд, серед яких:

  • Група А (Team Vitality, BetBoom Team, FaZe Clan, GamerLegion, Na'Vi, Apeks, VERTEX ESC, MOUZ);
  • Група Б (ENCE, Lynn Vision, Cloud9, Fnatic, Monte, Complexity, Greyhound, G2 Esports).

На перший погляд усе досить просто, але не варто забувати про наявність нижньої сітки, а також те, що турнір відбувається в CS2! Саме тому глядачам було вдвічі цікавіше дивитися IEM Sydney, адже стати переможцем міг кожен.

Група А

У групі А на нас одразу ж чекав найнепередбачуваніший результат, хлопці з BetBoom Team вправно розправилися з Vitality, від яких зовсім нещодавно пішов zonic, чи вплинуло саме це на результат, чи причина в чомусь іншому - вже не так важливо, адже це справжня сенсація.

Думаєте це все? А ось і ні! Наступна зустріч FaZe Clan і GamerLegion, де андердог у вигляді "легіонів" вигризає перемогу в овертаймах із рахунком 19-15, уже після цих двох матчів можна було ще раз переконатися, що на IEM Sydney буде спекотно.

У паралельних матчах NaVi вдалося впоратися з Apeks, навіть незважаючи на те, що s1mple не приїхав на турнір, а замість нього грав легендарний B1ad3! MOUZ у свою чергу без проблем розібралися з VERTEX ESC.

Група Б

Після перших матчів у групі А, у групи Б просто не було шансів здивувати глядачів, загалом так і сталося. Здебільшого всі матчі закінчилися закономірною перемогою фаворитів, але Cloud9, які, здавалося б, повинні нарешті почати показувати результат, відлітають від Fnatic на першій же карті IEM Sydney.

В іншому: ENCE розправилися з Lynn Vision, G2 у досить напруженому протистоянні здолали Grayhound, а Monte забракло зовсім небагато, щоб відправити Complexity у нижню сітку.

IEM Sydney: плей-офф

За підсумками груп А і Б: MOUZ вийшли одразу ж до півфіналу, оскільки відібралися через верхню сітку, такий самий результат показали і G2. Їм залишалося лише чекати переможців пар ENCE - FaZe Clan і BetBoom Team - Complexity.

У матчі між FaZe і ENCE багато хто очікував побачити напружену боротьбу, оскільки у karrigan і компанії зараз величезні проблеми і це зовсім не ті FaZe, які забирали великі турніри, чи ні? ENCE зазнає поразки з рахунком 2-0 за картами, хто б міг подумати, що після вильоту в нижню сітку хлопці з FaZe зможуть повернутися і показати чудовий CS, гадаємо, що небагато.

У паралельному матчі BetBoom Team і Complexity боролися за вихід у півфінал, де на них уже чекали брати Ковачі з G2. Після переходу EliGE в американську команду, вони стали в рази сильнішими, впевнений CS, цікаві раунди, висока мораль - це саме те, що потрібно для перемог на великих турнірах. Саме тому вони впоралися і закрили цю серію також із рахунком 2-0 і вирушили вигризати свою путівку у фінал.

Півфінали

Півфінали пройшли вкрай дивно, в одному матчі результат виявився доволі передбачуваним, і зараз ми говоримо саме про MOUZ - FaZe, адже karrigan провів якусь неймовірну роботу, вони вигравали абсолютно всі клатчі й зовсім не залишили шансів "мишкам" з MOUZ.

А паралельний матч - це показник того, що американська про-сцена все ще може. У той час, як Liquid намагаються підписати собі cadiaN, Complexity вже зробили свій найкращий трансфер - EliGE! Після його приходу в команду вони просто розквітли, новий підхід, цікаві тактики - все це і призвело до того, що G2 поступилися з рахунком 2-0 і вирушили додому.

IEM Sydney 2023: гранд-фінал

Гранд-фінал обіцяв бути незабутнім, особливо якщо врахувати всі ті божевільні матчі, які вже відбулися на груповій стадії та в рамках плей-оф. FaZe - Complexity: у кого ж залишилося більше сил, щоб зробити потрібний ривок і забрати трофей собі?

Цікавий факт: у цьому фіналі грали два володарі цього трофея - EliGE і Twistzz. Примітно, що тоді вони ще грали в одній команді за Liquid, а тепер цей матч шлях стати дворазовим чемпіоном для одного з них.

Команди відіграли всі 3 карти, Overpass (пік Complexity), Nuke (пік FaZe), Ancient (десайдер). На першій мапі EliGE і компанія виявилися сильнішими, але попри це FaZe дали непоганий бій. Друга карта дзеркально відобразила події першої і FaZe змогли забрати свій пік проявивши характер і волю до перемоги.

Ancient - останній шанс для кожного віддати всі свої сили і підняти трофей над головою. Команди відіграли аж 35 раундів! І FaZe стали чемпіонами IEM Sydney, закривши суперника 19-16.

Заміна в NaVi, провал Cloud9, божевільний перфоманс Complexity і чудовий результат FaZe - ці події на IEM Sydney стануть відправною точкою в цікавій історії CS2, в яку ви завжди можете поринути разом із FAQCS!

Також приємно, що наш блог помітила TribunaUA, ми намагатимемося виправдати сподівання і стати надійним путівником у світ Counter Strike для всіх користувачів з найактуальнішими новинами, а також дайджестами з нових гарячих турнірів з CS2!

Другие посты пользователя

Як заробити на CS2?
8 декабря, 00:52
5
Чого бракує в CS2?
8 ноября, 16:44
1
Все посты